Toimitusehdot

YLEISTÄ

Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Pidätämme oikeuden tuotteiden ja postikulujen hintojen muutoksiin.

Myymme tuotteita yksityishenkilöille. Jos olet kiinnostunut tilaamaan tuotteita yritykselle, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

TÄRKEÄÄ: Tällä hetkellä toimitamme postin kautta ainoastaan oravan ruokinta-automaatteja ja ruokinta-automaatin kansia. Jos ostat siilibaarin tai lepakon päiväpesän, sinun tulee noutaa se Etelä-Hervannasta Tampereelta sovittuna aikana. Voimme myös toimittaa siilibaarin tai lepankonpöntön maksimissaan 15 km etäisyydelle Hervannasta mitattua erikseen sovittuna ajankohtana. Oravan ruonkinta-automaatinkin tai kannen voi luonnollisesti myös noutaa, mutta niitä emmme kuljeta kotiin.

Käytämme pakkaamiseen mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja.

Tilauksen tehdessään asiakas hyväksyy voimassaolevat toimitusmaksut ja -ehdot, jotka on kerrottu tällä sivulla. Ehtojen hyväksyminen koskee mm. palautuksen maksullisuutta ja asiakkaan riittävien ja ajantasaisten toimitus- ja yhteystietojen antamisvelvoitetta.

Tilaukset verkkokaupastamme ovat aina kertaluonteisia. Lähettäjän nimi onnipuu.fi / Neutori. Tiliotteella maksun saajana näkyy joko Pakettikauppa tai Neutori / Onnipuu.fi

TILAUKSEN TEKEMINEN JA MAKSAMINEN

Tuotteet tilataan verkkokaupasta ja maksetaan tilauksen yhteydessä Checkout-palvelussa. Maksu ostoksista ohjautuu Checkout Finlandin (Y 2196606-6) tilille, ja Checkout tilittää maksut edelleen verkkokaupalle. Palvelu kattaa yleisimmät suomalaiset pankit, luottokortit, osamaksu- ja laskuvaihtoehdot sekä mobiilimaksamisen. Tilaus kirjautuu meille tiedoksi siinä vaiheessa, kun maksu onnistuu joko verkkopankissa tai jonkin maksupalvelutarjoajan toimesta.

Huomaa, että onnipuu.fi EI ole millään tapaa vastuussa asiakkaan ja maksupalveluntarjoajan välisistä sopimuksista; osamaksu- ja laskutusasioissa sekä laskujen maksamiseen liittyvissä kysymyksissä asiakkaan tulee aina olla yhteydessä rahoituspalvelun tarjoajaan (esim. Collector, Jousto, Svea jne.) – ei onnipuu.fi-verkkokauppaan. Jokainen palveluntarjoaja päättää itsenäisesti esimerkiksi laskutusajankohdasta, laskutuslisistä, viivästyskoroista jne.

ASIAKKAS ON VASTUUSSA ANTAMIENSA YHTEYSTIETOJEN OIKEELLISUUDESTA JA RIITTÄVYYDESTÄ

Asiakas on vastuussa siitä, että hänen antamansa toimitustiedot (tilaajan ja vastaanottajan nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite) ovat täydelliset ja oikein kirjoitetut ja sähköpostiosoite toimiva. Em. vaatimukset tarkoittavat mm. sitä, että puhelinnumerosta ei saa puuttua numeroita, sitä ei ole tilaukseen kirjoitettu väärässä muodossa (esim. 358-), rappu- ja huoneistotietojen pitää täsmätä 100%, postinumero ei saa olla viereisen kaupungin, vastaanottajaksi ilmoitetun henkilön on asuttava virallisesti toimitusosoitteessa (tai postin kanssa pitää olla sopimus voimassaolevasta virallisesta rinnakkaisosoitteesta) jne. Myös sähköpostiosoitteen tulee olla täysin oikein kirjoitettu ja sähköpostilaatikossa pitää olla tilaa viestien vastaanottamista varten.

Asiakas on velvollinen tekemään tilauksen siten, että saapumisilmoitus tavoittaa hänet myös esim. mahdollisen loman tai matkan aikana ja huolehtimaan itse lähetyksen noutamisesta määräajassa (1 vko). Verkkokauppa ei ole vastuussa esim. asiakkaan lomamatkojen aikaisista järjestelyistä tai työsähköpostin lukemisesta.

Mikäli puutteelliset tai virheelliset yhteystiedot estävät jo lähetysvaiheessa tilauksen toimituksen, yritämme ottaa sähköpostitse yhteyttä tilaajaan saadaksemme oikeat tiedot. Jos yhteydenotto ei onnistu tai henkilö ei toimita tarvittavia tietoja, puramme kaupan lähettämällä asiakkaalle kirjeen ja palauttamalla maksut hänen tililleen.

Jos asiakkaan sähköpostilaatikon levytila on täynnä (over quota), sähköpostiosoite on ilmoitettu väärässä muodossa tai sitä ei ilmoiteta ollenkaan…
Et saa tilausvahvistusta. Joissain tilanteissa nämä ongelmat sähköpostin kanssa voivat kokonaan estää tilauksen toimittamisen. Pidätämme itsellämme oikeuden purkaa kaupan, jos emme saa asiakkaalta riittäviä toimitukseen vaadittavia tietoja.

Väärin ilmoitettu toimitusosoite tarkoittaa…
että lähetystä ei voida Suomen lakien mukaan toimittaa perille. Lähetys palautuu meille parin viikon jälkeen, mutta siitä aiheutuu aina merkittäviä lisäkustannuksia. Huomaa, että pienikin virhe toimitusosoitteessa voi aiheuttaa ison ongelman. Emme koskaan korvaa asiakkaalle saamatta jääneestä ostoksesta aiheutuneita kuluja, jos syynä on virheellisessä tai epätäydellisessä muodossa ilmoitettu toimitusosoite tai jos vastaanottajaksi ilmoitettu henkilö ei virallisesti asu ilmoitetussa osoitteessa tai postin kanssa ei ole voimassa olevaa sopimusta virallisesta rinnakkaisosoitteesta.

Mikäli huomaamme jos postitusvaiheessa, että osoite ei ole oikein (esimerkiksi postin järjestelmä antaa eri postinumeron kuin asiakas itse), yritämme ottaa yhteyttä asiakkaaseen sähköpostitse. Jos yhteydenotto ei onnistu tai henkilö ei toimita vaadittuja tietoja, puramme kaupan lähettämällä asiakkaalle sähköpostin ja palauttamalla maksut hänen tililleen.

Jos kännykkänumero puuttuu tai se on ilmoitettu väärin…
Et saa paketin / seurantakoodillisen lähetyksen saapumisilmoitusta. Posti ei enää jaa paperisia noutoilmoituksia.

TOIMITUS- JA KÄSITTELYKULUT

Tuotteiden hinnat sisältävät toimituskulut.

TOIMITUSTAVAT JA TOIMITUSAJAT

Käytämme pienikokoisten lähetysten toimittamiseen pääasiassa Postia. Tuotteet postitetaan normaalisti muutaman arkipäivän sisällä (maksimissaan 4 arkipäivää) siitä, kun olemme vastaanottaneet tilauksen. Huomaa, että pyhäpäivät ja jouluruuhkat ym. poikkeusjaksot pidentävät toimitusaikoja. Viikonloppuisin postia ei käsitellä. Suuret tuotteet tulee noutaa tai sopia kanssamme kotiintoimituksesta Tampereen alueella.

VARASTOSTA LOPPUNEET TUOTTEET

Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet kaupan valikoimasta tai kertomaan sivuillamme, jos jonkin tuotteen toimitusaika on poikkeuksellisesti pidempi. Mikäli asiakkaan jo tilaama ja maksama tuote on loppunut varastosta eikä täydennystä ole pian tulossa, otamme yhteyttä asiakkaaseen sähköpostitse. Mikäli asiakasta ei tavoiteta, lähetämme hänelle kirjeen ja pyydämme ottamaan yhteyttä, jotta voimme sopia joko korvaavasta tuotteesta tai ostoksen hinnan palauttamisesta.

TILAUKSEN PERUUTTAMINEN

HUOM! Kuluttajan lakisääteinen oikeus palauttaa ostamansa tuote maksutta on poistunut 13.6.2014.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa 14 päivän kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta. Mikäli tuotetta ei ole peruutusilmoituksen saapuessa myyjälle vielä ehditty lähettää, perimme asiakkaalta vain käsittelykulut (2 €), ja asiakkaan maksama summa palautetaan tätä 2 euron vähennystä lukuun ottamatta hänen tililleen. Mikäli tilaus on jo ehditty lähettää, asiakkaan tulee ottaa myyjään välittömästi yhteyttä sähköpostitse palautusohjeet saadakseen. Käyttämätön tuote tulee palauttaa meille ohjeiden mukaan mahdollisimman nopeasti sen vastaanottamisen jälkeen. Huomaa, että emme vastaanota palautuksia, joista ei ole kanssamme sovittu ja joita ei ole ohjeita noudattaen palautettu. Omavaltaisesti lähetystä ei siis voi eikä kannata missään nimessä postittaa takaisin – emme korvaa tällaisia tilauksia.

Palautusoikeus (14 päivää peruutusilmoituksen lähettämisestä) koskee ainoastaan täysin uudenveroisia, myyntikuntoisia, käyttämättömiä tuotteita.

PALAUTUS-JA ALENNUSTUOTTEILLA EI OLE PALAUTUS- TAI VAIHTO-OIKEUTTA.

Kaikista palautuksesta on ehdottomasti sovittava kanssamme etukäteen. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta asiakaspalvelu@onnipuu.fi.

13.6.2014 muuttuneen kuluttajansuojalain mukaisesti perimme ostajalta tuotteiden palauttamisesta aiheutuneet kustannukset, ts. asiakas maksaa palautuksen postituskulut itse (myös tarvittavat pakkausmateriaalit), eikä näitä korvata hänelle jälkikäteen. Kun olemme vastaanottaneet tuotteen ja tarkastaneet sen kunnon, palautamme asiakkaan alun perin maksaman summan hänen tililleen. Huomioimme mahdollisen arvonalentuman. Jos arvonalentuma on 100%, hinnasta ei korvata mitään. Takaisinlähetyksestä asiakkaalle aiheutuvia kuluja ja mahdollisia pakkausmateriaaliostoksia ei korvata.

Emme koskaan lunasta ns. asiakaspalautuksia tai postiennakkolähetyksiä. ÄLÄ siis missään tapauksessa kirjoita palautuksen päälle “asiakaspalautus”, koska emme korvaa niiden ostohinnasta mitään.

 

ONGELMA- JA ERIKOISTILANTEET

1) NOUTAMATTOMAT LÄHETYKSET

HUOM! 13.6.2014 muuttuneen kuluttajalainsäädännön perusteella noutamatta jättäminen ilman velvoitteita ei ole enää kuluttajalle kuuluva oikeus.

Jos asiakas ei nouda hänelle saapunutta lähetystä toimipaikasta sen säilytysajan (postipaketeilla 1 viikko) puitteissa ja lähetys palautuu myyjälle, korvaamme asiakkaan erillisestä pyynnöstä ostoksesta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle lähetyksen takaisinlunastuskulujen jälkeen. Takaisinlunastuksen hinta on aina postin erikseen hinnoittelema ja tapauskohtainen ja selviää vasta lunastuksen tapahduttua.

Asiakas on velvollinen tekemään tilauksen siten, että saapumisilmoitus tavoittaa hänet myös mahdollisen loman aikana ja huolehtimaan lähetyksen noutamisen määräajassa. Me emme ole vastuussa esim. lomamatkojen aikaisista järjestelyistä tai työsähköpostin lukemisesta!

Pääsääntöisesti emme lunasta palautuvia lähetyksiä lainkaan takaisin, eikä rahoja tästä syystä koskaan automaattisesti palauteta. Huomaa, että takaisinlunastus on meille raskaasti maksullista, mistä syystä emme koskaan korvaa voi korvata tilaushintaa kokonaisuudessaan. Mikäli asiakas haluaa tuotteen lähetettäväksi uudestaan, hänen tulee maksaa takaisinlunastuskulujen lisäksi uudelleenpostitus (16,90 €). Noutamatta jättäminen ei siis ole sama asia kuin palautus!

2) VÄÄRIN TAI EPÄTÄYDELLISENÄ ILMOITETTU TOIMITUSOSOITE
Jos asiakas on ilmoittanut toimitusosoitteen virheellisessä muodossa – esimerkiksi väärä postinumero – tai epätäydellisenä, lähetystä ei voida jaella perille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Tällöin lähetys palautuu meille parin viikon päästä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

3) VASTAANOTTAJAKSI ILMOITETTU HENKILÖ EI ASU TOIMITUSOSOITEESSA TAI OSOITE EI OLE POSTIN REKISTERISSÄ VOIMASSAOLEVA RINNAKKAISOSOITE
Jos asiakas on tilannut tuotteita henkilön nimellä osoitteeseen, jossa tämä ei virallisesti asu tai johon asiakkaalla ei ole voimassaolevaa rinnakkaisosoitetta, posti ei saa jaella lähetystä ja se palautuu meille. Asiakas on vastuussa tilanteesta. Uudelleentoimitus on mahdollista asiakkaan pyynnöstä ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen. Automaattisesti rahoja ei palauteta.

4) POSTE RESTANTE JA C/0
Jos haluat tilauksesi Poste Restante -osoitteeseen, et saa minkäänlaista saapumisilmoitusta tai seurantakoodia, vaan sinun tulee itse käydä toimipaikassa kyselemässä nimelläsi saapuneita Poste Restante -lähetyksiä. Jos haluat tilauksesi toimitettavan näin, emme vastaa minkäänlaisista mahdollisista katoamisista tai toimitusongelmista. Mikäli tällaista tilausta ei noudeta, se palautuu meille. Emme lunasta lähetystä. Uudelleentoimitus on mahdollista ainoastaan takaisinlunastuskuluja ja uusia toimituskuluja vastaan. Mikäli asiakas ei halua uudelleentoimitusta, palautamme hänelle erillisestä pyynnöstä ostohinnasta ainoastaan sen osan, mikä jää jäljelle takaisinlunastuskulujen jälkeen.

Toisen henkilön osoitteeseen c/o-merkinnällä tilaaminen ei ole suositeltavaa. Jos asiakas kuitenkin tilaa omalla nimellään toisen henkilön osoitteeseen, emme ota vastuuta tilanteista, joissa tilaus ei mene perille, oli postin syy asialle mikä tahansa.

5) “EN OLE SAANUT MITÄÄN” ELI HUIJAUSYRITYS
Jos asiakas esittää, ettei hän ole saanut paketin noutoilmoitusta kännykkään tai maksikirjeen noutoilmoitusta päiväjakelun mukana tai tuotetta postilaatikkoonsa, mutta lähetys ei kuitenkaan palaudu meille 2 viikkoa noutoilmoituksen lähettämisen jälkeen, on selvää, että lähetys on noudettu tai se on jaeltu asianmukaisesti. Tällöin kyseessä on huijaus, ja lähetämme asiakkaalle laskun mahdollisesta tuplatoimituksesta. Myös muita toimenpiteitä voidaan tapauksen mukaan harkita.