Siilibaari

79,90 

Tukeva ja tyylikäs siilibaari on ilo sekä pihapiirin piikkipalloille että silmänilo puutarhan muille käyttäjille. Siilibaari on jämäkkä ja tilava ja kestää erinomaisen hyvin Suomen ankaria sääolosuhteita. HUOM: mökin painon ja koon vuoksi vain nouto Etelä-Hervannasta. Voimme myös tuoda siilibaarin lähialueille (max 15 km Hervannasta) erillisen sopimuksen mukaan.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): ONNIPUU03 Osastot: ,

Jämäkkä ja hauskan näköinen siilien oma talo, joka toimii hyvin ns. siilibaarina eli siilien ruokailupaikkana. Rakenteet ovat todella vahvaa puuta ja pikku talolla onkin painoa niin paljon, että sitä ei tuuli eikä mikään pihapiirissä liikkuva eläin saa kumoon. Katto on kuin oikea talon katto: se on oikean näköinen säänkestävä harjakatto. Siilibaariin johtaa käytävä, jonka tarkoitus on pitää kutsumattomat vieraat kuten linnut ja kissat loitolla. Tunneli on irtonainen rakenne, eli se vain asetetaan maahan oviaukon eteen. Kivan ulkonäkönsä ansiosta siilibaari toimii samalla pihan koristeena. Mikään ei ole niin viihdyttävää kuin illan hämärtyessä seurailla näiden sympaattisten piikkipallojen touhuja ja vipellystä pihan poikki.

Siilibaarin mitat:

Ulkomitat (noin) 40 x 44 cm, korkeus 40 cm (+ katon osuus)
Katon lape 30 cm

Tunnelin leveys noin 15 cm, kulkuaukon 11 cm
Tunnelin korkeus noin 11 cm, kulkuaukon 9 cm
Tunnelin pituus 31 cm

Huomaa! Katto on irtonainen rakenne, mutta se kiinnittyy niin tiukasti talon runkoon, että sen nostaminen ei ole mahdollista. Siivotaksesi talon ja täydentääksesi siilien ruokakuppeja nosta koko talo pois paikaltaan. Huomioi myös, että siilibaari painaa TODELLA paljon – heikoilla käsivoimilla sen nostelu ei siis onnistu.

Ruoki siilejä hämärän laskeutuessa ja säännöllisesti samaan aikaan. Siilit oppivat helposti noudattamaan aikataulua. Jos pihassasi käy useampia siileljä, käytä useampaa ruokakippoa, aseta ne siilibaarin sisään erilleen toisistaan. Kun siilit ovat ruokailleet, korjaa mahdollisesti syämättä jäänyt ruoka pois ja pese lautaset / kipot puhtaiksi.

HUOM: mökin painon ja koon vuoksi vain nouto Etelä-Hervannasta. Voimme myös tuoda siilibaarin lähialueille (max 15 km Hervannasta) erillisen sopimuksen mukaan.

 

Mitä siilit syövät?

Siilit viettävät reilun puoli vuotta vuodesta horroksessa, jolloin ne eivät syö lainkaan. Tämän takia siili kerää kesäkautena itselleen reilusti rasvakerrosta. Noin 800 g painoinen siili on tarpeeksi vahva selvitäkseen talven koettelemuksista ja energiaa vievästä heräämisprosessista. Horroksesta herännyt siili on hyvin laiha ja nälkäinen. Ongelma keväällä on, että sen luonnollista ravintoa, hyönteisiä ja toukkia, ei vielä löydy. Tämän takia ihmisen apu on sille tärkeää. Aloita ruokinta huhtikuussa/toukokuussa, mutta lopeta se keskikesäksi. Jatka ruokkimista taas syksyllä ja jatka niin kauan, kunnes siilit lopettavat ruokailun ja vaipuvat horrokseen.

Tarjoa siilille mieluiten viljatonta kissan tai koiranruokaa (kuivanaksuja) hyvin liotettuna: laita naksuja tukevaan – mutta ei liian korkealaitaiseen – astiaan ja reilusti vettä päälle. Anna kuivamuonan liota ja turvota mieluusti vähintään parisen tuntia. Jos pihasiilisi näyttävät hyvin heiveröisiltä, voi sekaan lorauttaa hieman ruokaöljyä. Vältä kuitenkin lihottamasta siilejä. Voit tarjota myös kissalle tai koiralle valmistettua makkaraa tai purkkiruokaa, mutta EI sellaista, jonka pääraaka-aine on kala!

Siilien elimistö ei siedä lehmänmaitoa, joten älä missään nimessä anna sille mitään maitotuotteita – ei edes hylaa tai hapatettua. Älä myöskään anna siileille kasviksia tai juureksia tai pähkinöitä tai siemeniä. Nämä ravintoaineet ovat raa’an kalan ohella siilille hyvin haitallisia. Siili ei myöskään pysty käsittelemään viljatuotteita, suolaista, mausteista tai paljon lisäaineita sisältävää ravintoa.

TÄRKEÄÄ: tarjoa siileille puhdasta juomavettä! Kuivina keväinä ja kesinä juomaveden puute on todellinen ongelma.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Siilibaari”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *